Košarica

Mogućnosti plaćanja i sigurnosni protokoli

Sigurnost plaćanja ključan je aspekt u svijetu digitalnih transakcija i online kupovine. Osiguravamo da su financijski podaci korisnika zaštićeni od neovlaštenog pristupa, prijevara i krađe. Postoje različite mjere i tehnologije koje koristimo kako bi se povećala sigurnost plaćanja, uključujući enkripciju podataka, sigurnosne protokole poput SSL/TLS, dvofaktorsku autentifikaciju, te redovite sigurnosne provjere i nadogradnje.

Ključni elementi sigurnosti plaćanja:

 • Enkripcija podataka: Osjetljivi podaci, poput brojeva kreditnih kartica i osobnih identifikacijskih brojeva (PIN), šifriraju se kako bi se spriječio neovlašteni pristup tijekom prijenosa.
 • SSL/TLS protokoli: Sigurni slojevi (SSL) i transportni slojevi sigurnosti (TLS) koriste se za osiguranje komunikacije između korisnika i poslužitelja, čime se osigurava da su svi podaci koji se prenose zaštićeni.
 • Dvofaktorska autentifikacija (2FA): Dodatni sloj sigurnosti koji zahtijeva od korisnika da, uz lozinku, unese i drugi oblik identifikacije, poput jednokratnog koda poslanog na mobilni uređaj.
 • Tokenizacija: Proces zamjene osjetljivih podataka tokenima, koji nemaju vrijednost izvan specifičnog konteksta transakcije, čime se smanjuje rizik od krađe podataka.
 • Sigurnosne provjere: Redovito provodimo sigurnosne revizije i nadogradnje sustava kako bi se identificirale i uklonile potencijalne sigurnosne prijetnje.

Prednosti sigurnih plaćanja:

 • Zaštita podataka: Osigurava da su financijski i osobni podaci korisnika zaštićeni.
 • Povjerenje korisnika: Povećava povjerenje korisnika u online trgovine i financijske institucije.
 • Prevencija prijevara: Smanjuje rizik od prijevara i neovlaštenih transakcija.
 • Zakonska usklađenost: Pomaže nama kao trgovcima i pružateljima usluga da budemo u skladu s propisima o zaštiti podataka, kao što su GDPR i PCI DSS.

Sigurnost plaćanja je kontinuirani proces koji zahtijeva našu stalnu pažnju i unapređenje kako bi se održala visoka razina zaštite u sve dinamičnijem digitalnom okruženju.

Avansno plaćanje - Uplata na račun

Nakon narudžbe izvršite uplatu na naš račun. Nakon primljene uplate poslat ćemo Vam naručene proizvode.

Odmah nakon narudžbe primit ćete putem elektronske pošte potvrdu s potrebnim bankovnim podacima. Molimo obratite pozornost da kao svrhu plaćanja navedete broj narudžbe kako bismo mogli automatski povezati uplatu sa Vašom narudžbom. Nakon što primimo Vašu uplatu, Vaša će narudžba biti obrađena. Transakcija obično traje 2 do 5 radna dana.

Molimo Vas da za uplatu koristite sljedeći bankovni račun:

Podaci o računu:

Vlasnik: NetBIT jdoo

IBAN: HR4024020061100913224

Banka: Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Adresa banke: Jadranski trg 3A, 51000 Rijeka, Hrvatska

​Molimo Vas da kao svrhu plaćanja unesete Vaš broj narudžbe.

Model i poziv na broj nije potrebno upisati, ali ako bez toga ne možete izvršiti uplatu možete upisati 00.

Informacije o transakciji:

Sa SEPA-transakcijom vršite uplatu prema troškovima domaćeg bankovnog transfera. Podjela troškova između nalogodavca i nalogoprimca – svaki plaća troškove u svojem domaćem platnom prometu.

Kod narudžbi iz zemlje koja nije članica Europske Unije, moguće je da ćete morati platiti dodatne troškove transfera.

Kreditna kartica

myPOS Web Checkout

Za naše kartično plaćanje koristimo usluge myPOS s prednostima:

 • Zaštićena stranica i osigurani kanal komunikacije s trgovcem;
 • Pohranjivanje privatnih podataka trgovca (košarica, iznos, način plaćanja, detalji transakcije itd.);
 • Financijske transakcije na VISA, MasterCard, JCB, Bancontact
 • Operacije za front-end: Transakcija kupnje, Upravljanje postavkama Checkout-a;
 • 3D sigurna obrada za izravna plaćanja debitnim ili kreditnim karticama.

API će dobiti pristup ulaznoj točki Payment Gatewaya kojim upravlja myPOS Europe Ltd. Korištenjem sigurnih hostiranih stranica za naplatu, mi kao trgovac se pridržavamo pravila usklađenosti za sigurno rukovanje korisničkim podacima. Podaci se pohranjuju na sigurnim poslužiteljima kako ne bi bili izloženi kompromitaciji.

Korištenjem myPOS Web Checkout-a naši će kupci biti privremeno preusmjereni na sigurnu hostiranu stranicu za plaćanje. Payment gateway će rukovati i voditi kupca tijekom procesa plaćanja, provjeravat će osjetljive podatke vlasnika kartice i obraditi transakciju plaćanja putem kartičnih shema (VISA, MasterCard, American Express, JCB, UnionPay i Bancontact). Ako je kartica korisnika prijavljena za 3D Secure, korisnici će biti preusmjereni na web stranicu svoje banke, a nakon potvrde bit će preusmjereni natrag na vašu web stranicu. Drugi način plaćanja je iDeal koji je uglavnom za trgovce u Nizozemskoj, ali je dostupan svima. Gateway će uspostaviti vezu s bankom klijenta i zatražiti povlačenje sredstava s navedenog računa.

Nakon što se plaćanje završi, kupac će biti vraćen na našu web stranicu. Primit ćete obavijest o uplati zajedno s detaljima transakcije.

Kod nas možete jednostavno plaćati putem kreditne kartice. Primamo VISA, Mastercard. Prilikom plaćanja kreditnom karticom iznos računa naplaćuje se odmah nakon naručivanja. Isti postupak odvija se kada proizvoda nema na skladištu te se tek u roku od nekoliko dana mogu isporučiti.

Vaši podaci o kreditnoj kartici se ne memoriraju kod nas i šifrirani su putem SSL-a –visokostandardiziranog sigurnosnog sustava koji omogućuje da je Vaša kupovina kreditnom karticom sigurna. 

Što je 3D-Security Code?

3-D Security Code je postupak koji pruža dodatnu sigurnost kod online kupnje i sprječava neovlašteno korištenje kreditne kartice.

Naš sustav radi s funkcijama Verified by Visa i MasterCard SecureCode.

Kada unesete podatke o Vašoj kreditnoj kartici otvorit će se prozor gdje trebate unijeti svoj sigurnosni kod. Nakon što ga unesete, on će biti autoriziran od strane Vaše banke. Prvi 3DS-kod bio je u pismu kojeg ste od banke dobili zajedno sa svojom karticom. Ako ste izgubili kod, kontaktirajte svoju banku. Svoj prvi kod možete nakon toga u bilo koje doba promijeniti.

Ako se još niste registrirali, morate prvo aktivirati taj postupak. To možete učiniti tijekom odjavljivanja (checkout proces) ili na web-stranicama Vise i MasterCarda.

Kada se registrirate, sigurnosni kod se koristi za sve online transakcije. Sve više online trgovina zahtijeva ovaj postupak u interesu sigurnosti svojih kupaca.

Da li se podaci o kreditnoj kartici memoriraju?

Podatke o svojoj kreditnoj kartici možete memorirati u vašem korisničkom računu. PAŽNJA: To ne znači da su podaci spremljeni kod nas. Oni se u šifriranom obliku šalju pružatelju usluge, odnosno Vašoj banci. Ona nama zatim šalje kontrolni broj vezan uz Vaš račun i mi spremamo samo taj kontrolni broj. To znači, da mi nemamo podatke iz Vaše kreditne kartice.

Vaša kreditna kartica je povezana uz navedenu adresu. To znači, da sljedeće narudžbe za istu adresu kreditne kartice ne moraju biti opet verificirane, jer već imamo kontrolni broj.

Želite li poslati paket na neku drugu adresu, morate još jednom verificirati svoju kreditnu karticu, inače nije moguće izvršiti otpremu na drugu adresu.

Plaćanje pouzećem

"Plaćanje pouzećem" je način plaćanja robe ili usluga pri kojem kupac plaća naručeni proizvod tek prilikom njegove dostave. Ovaj način plaćanja omogućuje kupcima da plate narudžbu izravno dostavljaču kada im proizvod bude dostavljen na kućnu adresu ili neku drugu unaprijed dogovorenu lokaciju.

Kako funkcionira plaćanje pouzećem?

Narudžba proizvoda: Kupac naručuje proizvod putem našeg web shopa, telefona ili kataloga.
Odabir plaćanja: Pri naručivanju, kupac odabire opciju "plaćanje pouzećem" kao način plaćanja.
Dostava proizvoda: Proizvod se šalje na adresu koju je kupac naveo.

Plaćanje prilikom dostave: Kada dostavljač dostavi proizvod na navedenu adresu, kupac plaća za naručeni proizvod. Plaćanje može biti u gotovini ili, u nekim slučajevima karticom.

Prednosti plaćanja pouzećem

 • Sigurnost za kupca: Kupac ne plaća unaprijed, što smanjuje rizik od nepovjerenja.
 • Povjerenje: Pogodno za kupce koji nemaju povjerenja u online plaćanje.
 • Praktičnost: Korisno za ljude koji nemaju bankovne kartice ili račune.

Nedostaci plaćanja pouzećem

Dodatni troškovi: Naplaćujemo dodatnu naknadu u iznosu od 1 € (slovima: jedan euro) za uslugu plaćanja pouzećem.
Logistički problemi: Kupac mora biti prisutan na adresi u trenutku dostave.

Plaćanje pouzećem je popularno u mnogim dijelovima naše države, posebice tamo gdje je povjerenje u online plaćanja još uvijek u razvoju ili gdje ljudi preferiraju plaćanje gotovinom.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam osigurala najbolje iskustvo na našoj web stranici. Saznajte više!