SaRaLu – Unikatni nakit

SaRaLu je brend tvrtke NetBIT j.d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu koja putem svog web shopa prodaje unikatno rađeni nakit s vjerskim motivima.

  • slide
  • slide
  • slide

DETALJI PROJEKTA


SaRaLu - unikatni ručno izrađeni nakit

  • Klijent NetBIT - SaRaLu
  • Status Aktivno
  • Datum 1. 11. 2020.
  • Copyright NetBIT


OPIS PROJEKTA


SaRaLu – Unikatni nakit s vjerskim motivima. Izrađen s ljubavlju samo za Vas!

SaRaLu priča o unikatnom nakitu s vjerskim motivima. Zašto SaRaLu? Zašto krunice? Zašto poludragi kamen?

Kad sam bila dijete, tata je radio u veleprodaji repromaterijala i poludragog kamenja. Ne znam kako, ali odlučio je da ćemo izrađivati nakit. Najprije mala, potom velika obitelj radila je ogrlice, narukvice, konavoske naušnice, sve u 16, na velike količine. Mama, tata, baka i nas četvero klinaca nizali smo perlu za perlom, rezali, savijali žicu, natjecali se tko će napraviti više komada.

Peti klinac je bio premali, on i djed bili su moralna podrška. Napredovali smo, bili sve bolji i brži u proizvodnji, ali nikad se nismo obogatili. No, to nam i nije bio cilj. Cilj nam je bilo zajedništvo, suradnja , obitelj na okupu. Mi djeca smo bili presretni jer smo bili korisni, a i bilo je zabavno. Tu i tamo je pao i džeparac. S vremenom se proizvodnja smanjivala, došla je konkurencija s puno povoljnijim, ali i nekvalitetnim nakitom.

Odlučili smo malo sve staviti po strani jer život je donio i neke druge prioritete. Završila sam srednju školu, našla posao, upisala faks, ispisala se s faksa. Nakon nekoliko mjeseci dala sam otkaz na poslu i zbog viška slobodnog vremena, u želji da ne dangubim, tražila sam tatu da mi donese materijal da mogu raditi nakit. Trajalo je kratko jer sam našla novi posao.

Nekoliko godina kasnije, život je opet pisao nove stranice pa je došlo moje dijete. Predivno malo mirišljavo stvorenje. Dva dana po porodu završila je na intenzivnoj s nekoliko dijagnoza. Dok sam tako bila slomljena, a njenu bol ne mogu niti zamisliti, počela sam moliti krunicu. Posebnu krunicu. Krunicu Djetetu Isusu. Svaka 3 sata, dok su ostale rodilje dojile svoju djecu, ja sam molila.

I tako, nakon 3 tjedna napokon smo otišle kući. Ne bez dijagnoza, ali žive. Dijagnoze su je pratile i prate dan danas, kao i krunica Djetetu Isusu. Sigurna sam da je krunica i Isus sam napravio čudo i iz mog djeteta izvukao najviše i najbolje. Došlo je drugo dijete pa treće. Njihova su se imena sasvim spontano složila u lozinku koju sam trebala za nešto – SaRaLu. Znala sam da će ta obična lozinka postati nešto više.

Pogledajte i ostale krunice i nakit s vjerskim motivima.