Zašto je WordPress najpopularniji CMS?

Bez sumnje, najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem koji se danas koristi je Wordpress.


Zašto ne WordPress?

Bez sumnje, najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem koji se danas koristi je WordPress. Kaže se da 30% čitavog interneta pogoni WordPress. Jedan od razloga zašto je WordPress postao toliko popularan je taj što ga može instalirati bilo tko bez ikakvog tehničkog znanja za manje od 5 minuta. Drugi razlog je brzina razvoja. Budući da je dostupna tako velika kolekcija WordPress tema, korisnici početnici mogu definirati izgled i dojam svoje web stranice WordPress samo odabirom bilo koje besplatne teme ponuđene na wordpress.org. Instaliranje teme ne može biti jednostavnije - samo se prijavite na WordPress instalaciju, odaberite temu, kliknite "aktiviraj" - to je to. Ovo je savršen scenarij za web programere koji žele zaraditi novac. Jednostavno je, brzo i isplativo.

Pa zašto ne iskoristiti WordPress?

WordPress je započeo kao platforma za blogove te je dodatno proširen kako bi mogao pokretati cijele web stranice, pa čak i web trgovine. To nije bila početna ideja za WordPress, pa ako se koristi kao nešto više od web stranice za blogove, web stranica će najvjerojatnije biti napuhana neiskorištenim kodom, što će vašu web stranicu usporiti.

Jesu li sve web stranice na WordPressu loše?

Ne, ne kažem da su sve web stranice na WordPress-u spore ili loše. Ako kreator web stranice ne koristi unaprijed izrađeni predložak ili kreator predloška, ​​tada je moguće dobiti vrlo brzu web stranicu. Činjenica je da gotovo sve web stranice na WordPressu koriste predloške. Ovo je definitivno nešto zbog čega treba brinuti.

Ima li razloga za zabrinutost?

Mnoga su istraživanja pokazala da je stopa napuštanja početne stranice (postotak posjetitelja određene web stranice koji se odmiču od web stranice nakon što su pogledali samo jednu stranicu) veća kada se web stranica učitava duže. Za korisnike s prosječnim vremenom učitavanja stranice od 2 sekunde, stopa napuštanja početne stranice je prilično niska - samo 9,61%. To blago raste za one s prosječnim učitavanjem stranice od 3 sekunde, na 13,0%. Vrijeme učitavanja stranice od 4 sekunde ima stopu napuštanja od 17,1%. To se povećava na 22,1% za učitavanje stranice od 5 sekundi. A ako korisnici imaju prosječno vrijeme učitavanja stranice od 7 sekundi, stopa napuštanja početne stranice iznosi 32,3%. Ovo je toliko važan čimbenik da bi vaše web stranice bile uspješne da to nikako ne smijete zanemariti. Google također uzima u obzir brzinu vaše stranice na ljestvici rezultata tražilice, pa biste za sjajni SEO trebali ciljati na brzu web stranicu.

Pa ako ne WordPress, što onda?

Dostupno je mnoštvo drugih opcija. JAMstack koristi veliki broj web developera. To znači da kada se promjena izvrši pomoću odabranog sustava za upravljanje sadržajem, to pokreće izgradnju i web mjesto se kompajlira u statičke datoteke i automatski prenosi na web poslužitelju. To znači brže vrijeme učitavanja, veću sigurnost i bolju optimizaciju za tražilice. Za osnovne web stranice trebate koristiti sustav upravljanja sadržajem zasnovan na GIT-u. Za puno primjena ovo je dovoljno. Sve neželjene promjene mogu se vratiti iz povijesti. Za složenije web stranice koristan je Strapi zbog svoje fleksibilnosti i jednostavnom korisničkom sučelju.

Razmišljate li o korištenju WordPressa ili namjeravate prijeći na drugu platformu?

Blog post

Kompanije koje se bave poslovanjem između poduzeća i softvera kao usluge, globalne divove e-trgovine i regionalni maloprodajni lanci imaju jednu zajedničku stvar: ulažu u optimizaciju tražilica.

Blog post

U ovom okruženju digitalnog marketinga koji se brzo razvija, otkrio sam da je ključ uspjeha ostati informiran o promjenama koje slijede. Budući da optimizacija za tražilice (SEO) još uvijek drži titulu u podizanju online vidljivosti i pokretanju organskog prometa, uspon umjetne inteligencije (AI) postao je prekretnica u industriji.

Blog post

Tehnički SEO je dobro izvedena strategija koja uzima u obzir različite signale rangiranja na stranici i izvan nje kako bi se vaša web stranica rangirala više u SERP-ovima. Svaka SEO taktika igra veliku ulogu u poboljšanju ranga vaše stranice osiguravajući da alati za indeksiranje weba mogu lako indeksirati i rangirati vašu web stranicu.

Blog post

U 2022. tržište e-trgovine vrijedilo je više od 5 trilijuna dolara, a internetska prodaja brzo se povećala.