Je li WordPress dovoljno dobar za webshop?

Kako ispravno napraviti web trgovinu


WordPress je jedna od najpopularnijih platformi za izradu web stranica od svojih početaka 2003. Ima gotovo sve što vam je potrebno za stvaranje funkcionalne stranice za blogove, poslovne web stranice, kataloge ili news portale. Je li WordPress koristan za web stranice koje se koriste za prodaju proizvoda u smislu web trgovine?

Iako WordPress nije dizajniran posebno za web trgovinu poput Shopifyja ili drugih prodajnih platformi, ne biste ga trebali potpuno isključiti kao loš odabir.

Je li WordPress dobar za web trgovinu?

WordPress je poznat po svojim prednostima za web stranice temeljene na sadržaju. To znači da ako imate poslovnu web stranicu koju koristite za promociju svog poslovanja putem odredišnih stranica i blogova, WordPress je izvrsna platforma za to. WordPress  je nevjerojatno jednostavan za stvaranje i dodavanje stranica. Njime je lako ažuriranje postova na blogu, praćenje svih pretplatnika na vašoj web stranici, uređivanje komentara i još mnogo toga.

Nije toliko poznat po web trgovini, ali to ne znači da se ne može nositi s tim poslom. WordPress radi s tisućama dodataka koje su razvili i WordPress i neovisni programeri za dodavanje funkcionalnosti na vašu web stranicu. Postoje neki dodaci, poput WooCommerce, koji su dizajnirani da posebno zadovolje ljude koji žele web stranicu i web trgovinu jednostavno nazvanu WordPress eCommerce.

Korištenje dodatka kao što je WooCommerce, zasigurno je najbolji način da svoju WordPress stranicu transformirate u web trgovinu. Tako će vaša web lokacija uključivati blog i sve ostale značajke WordPressa. I Shopify i WordPress možete koristiti zajedno ako volite ono što oboje nude.

Evo pobližeg pogleda na obje mogućnosti koje će vam pomoći da odredite najbolji pristup za vaše web poslovanje putem web trgovine.

Korištenje WooCommerce-a za vašu WordPress web trgovinu

WooCommerce je tehnički dodatak, ali iznenadit će vas koliko toga dodaje na vašoj WordPress instalaciji. Korištenjem WooCommercea svoju WordPress stranicu pretvarate u internetsku trgovinu, a istovremeno imate pristup mogućnostima blogova, alata za izradu stranica i svega ostalog što vam se sviđa na WordPressu.

WooCommerce također dolazi s vlastitim setom dodataka, poznatim kao proširenja, kako biste na web stranicu dodali željenu funkcionalnost internet prodaje. Pomoću ekstenzija možete integrirati svoju web stranicu s popisima proizvoda na drugim prodajnim mjestima. Jednostavno je povezivanje sa Etsy, procesorima plaćanja poput Stripe-a ili PayPal-a i procesorima dostave poput Shippo-a.

Kroz WooCommerce, također ćete imati marketinške alate na dohvat ruke. Možete postaviti popis pretplatnika e-pošte za promociju proizvoda putem Mailchimp-a i drugih usluga e-pošte. Možete pratiti rast i razvoj svoje web stranice i analitiku kupovine te prevesti svoje proizvode i sadržaj web stranice u druge jezike.

Dodaci za proširenje funkcionalnosti WordPress web trgovine

Ne zaboravite da WordPressu uvijek možete dodati dodatke kako biste mu dodali elemente e-trgovine koje želite i trebate. Budući da WordPress prema zadanim postavkama ne uključuje značajke za web lokacije e-trgovine, možda ćete trebati dodati nekoliko dodataka kako biste svojim kupcima pružili izvrsno iskustvo kupnje.

Prvo razmotrite sigurnosni dodatak koji štiti podatke vaših kupaca i pruža nivo povjerenja dok kupuju. Wordfence je besplatni dodatak koji dodaje zaštitu vatrozida, šifriranje i sigurnosni skener. Wordfence radi  na zaštiti datoteka i podataka pohranjenih na vašoj web stranici.

Možete razmisliti i o dodavanju dodatka koji omogućava kupcima da ostavljaju recenzije, poput WP recenzija kupaca. WooCommerce također ima vlastiti dodatak za recenzije kupaca. Budući da oko 90% kupaca čita recenzije prije kupnje proizvoda, vaše im recenzije mogu pružiti informacije potrebne za odluku o kupnji.

Dodatak koji vam omogućuje jednostavno dijeljenje stranica proizvoda također može biti koristan. Možete instalirati dodatak gumba za dijeljenje vašeg sadržaja kako biste dodali gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama na sadržaj vašeg web mjesta i stranice proizvoda. Gumbi za dijeljenje društvenih medija omogućavaju kupcima koji vole ono što prodajete da bez napora dijele svoje proizvode i ostali sadržaj na svojim društvenim mrežama. To vam daje dodatni plus u vrijednim preporukama prijatelja i obitelji kojima potrošači vjeruju.

Alternativna opcija: Korištenje WordPressa sa Shopify za WordPress web trgovinu

Puno je razloga da zavolite Shopify. Uostalom, osnovni cilj ove platforme je učiniti što jednostavniju prodaju na internetu. Ako se ni s WordPressom ne želite razdvojiti, još uvijek postoji rješenje. Možete postaviti Shopify na poddomene glavne stranice i odrediti ga kao poseban odjeljak za kupovinu na vašem web mjestu.

Dakle, netbit.hr bit će mjesto na kojem hostirate WordPress instalaciju sa svojim blogom, stranicama i odredišnim stranicama. Tada shop.netbit.hr može biti mjesto gdje hostirate svoju Shopify trgovinu. Jednostavno povežite ovaj URL s poveznicom unutar wordpress izbornika. U menu vašeg glavnog web mjesta dodajte poveznicu Trgovina i uspješno ste ih spojili.

WordPress SEO web tgovina

Ova je strategija posebno korisna za vlasnike tvrtki koje kao svoj glavni SEO fokus koriste sadržaj bloga ili web stranice. Vaš će se (WordPress) blog nalaziti na vašoj primarnoj domeni, koja će privlačiti posjetitelje s tražilica. Od tamo ih možete uputiti u vašu web trgovinu putem linkova do trgovine i stranice proizvoda.

WordPress možda nije poznat po svojim mogućnostima kao WordPress web shop, ali to ne znači da nije korisna platforma za vlasnike internetskih trgovina. WordPress je prilagodljiv na svim područjima što vam omogućava da stvorite web lokaciju e-trgovine koja vašoj tvrtki pruža zadovoljstvo koliko i vašim kupcima.

Kada je riječ o tome kako riješiti vaše poslovanje, marketing od usta do usta predstavlja najučinkovitiji oblik oglašavanja. Pa, zašto svojim posjetiteljima i kupcima ne bi bilo lako podijeliti svoje omiljene proizvode iz vaše e-trgovine s prijateljima i obitelji na svojim omiljenim platformama društvenih medija? Instalirajte dodatak gumba za dijeljenje WordPress sadržaja kako biste na svoje web mjesto lako dodali gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama. Postoji opcija za dijeljenje na više od 35 popularnih platformi društvenih mreža. Instalacija je ne samo jednostavna, već je i potpuno besplatna za upotrebu. Što je najvažnije, vašim posjetiteljima olakšava dijeljenje vašeg sadržaja jednim klikom. Pomaže vam da izgradite svijest o vašoj marki i povećate prodaju bez prevelikog napora!

Želite li web trgovinu izrađenu na WordPress platformi, slobodno nas kontaktirajte!
Blog post

Kompanije koje se bave poslovanjem između poduzeća i softvera kao usluge, globalne divove e-trgovine i regionalni maloprodajni lanci imaju jednu zajedničku stvar: ulažu u optimizaciju tražilica.

Blog post

U ovom okruženju digitalnog marketinga koji se brzo razvija, otkrio sam da je ključ uspjeha ostati informiran o promjenama koje slijede. Budući da optimizacija za tražilice (SEO) još uvijek drži titulu u podizanju online vidljivosti i pokretanju organskog prometa, uspon umjetne inteligencije (AI) postao je prekretnica u industriji.

Blog post

Tehnički SEO je dobro izvedena strategija koja uzima u obzir različite signale rangiranja na stranici i izvan nje kako bi se vaša web stranica rangirala više u SERP-ovima. Svaka SEO taktika igra veliku ulogu u poboljšanju ranga vaše stranice osiguravajući da alati za indeksiranje weba mogu lako indeksirati i rangirati vašu web stranicu.

Blog post

U 2022. tržište e-trgovine vrijedilo je više od 5 trilijuna dolara, a internetska prodaja brzo se povećala.