WordPress 5.5 problem u administracijskom panelu

WordPress, najpopularniji svjetski sustav upravljanja sadržajem koji pokreće više od 30 posto weba, nedavno je objavio WordPress verziju 5.5.


WordPress, najpopularniji svjetski sustav upravljanja sadržajem koji pokreće više od 30 posto weba, nedavno je objavio WordPress verziju 5.5. Ta je nadogradnja u idealnom slučaju trebala poboljšati cjelokupni učinak CMS-a i dodataka, ponajviše glede brzine i stabilnosti. Ali za neke je, nažalost, napravila sasvim suprotno.

WordPress verzija 5.5 učinila popularne plugine neupotrebljivima

Nakon instaliranja verzije WordPressa 5.5, mnogi blogeri i vlasnici web stranica prijavljuju probleme s instaliranim dodacima u njihovom CMS-u, među kojima koji su istaknuti Classic Editor i Yoast, koji se ubrajaju  među najviše instaliranim WordPress dodacima širom svijeta. Mnogi su vlasnici web stranica frustrirani WordPress verzijom 5.5 na službenim forumima.
Ažuriranje je u osnovi učinilo WP administratorski panel neupotrebljivim za značajan broj vlasnika web stranica. Nakon instalacije, izbornici i skočni prozori prestali bi raditi, što su iskusili brojni administratori. Osim Yoast-a, prestao je raditi i klasični WordPress Editor koji koristi velika većina admina.

Kako riješiti probleme sa WordPress verzije 5.5?

Pronašli smo rješenje koje privremeno popravlja vaše neupotrebljive dodatke na nadzornoj ploči WordPress-a. Sve što trebate učiniti je preuzeti i instalirati službeni WordPress dodatak: Enable jQuery Migrate Helper. Opis dodatka na Githubu ističe i problem i popravak:
"Sa ažuriranjem WordPressa 5.5, alat za migraciju poznat kao jquery-migrate više neće biti omogućen prema zadanim postavkama. To može dovesti do neočekivanog ponašanja u nekim temama ili dodacima koji pokreću stariji kod. Ovaj dodatak služi kao privremeno rješenje i omogućuje migracijskoj skripti za vaše web stranice da bi autori dodataka i tema imali više vremena ažurirati i testirati svoj kod."
Srećom, instaliranje dodatka Enable jQuery Migrate Helper radi za većinu korisnika i rješava problem s kojima smo se suočili nakon ažuriranja na WordPress verziju 5.5.

Koristite dodatak Enable jQuery Migrate Helper da biste omogućili podršku za stari JavaScript kôd koji koristi zastarjele funkcije u jQuery JavaScript-u. Vidjet ćete upozorenja o tim funkcijama tijekom upotrebe WordPress administracije, ali one se neće prikazivati ​​na prednjem dijelu vaše web stranice. Da biste provjerili postoje li upozorenja koja generiraju vaša tema, potražite ih u konzoli preglednika.

Ako dobijete upozorenja, trebali biste provjeriti temu ili dodatak koji su generirali za ažuriranje. Kad ažurirate svoje dodatke i teme, a nema više upozorenja, deaktivirajte Enable jQuery Migrate Helper.

Skripta, datoteka ili neki drugi dio kôda zastarjeli su kada ga programeri zamijene modernijim kodom ili ga u potpunosti uklone.

Je li ažuriranje stvorilo probleme za vas? Je li dodatak popravio vašu neupotrebljivu WordPress nadzornu ploču? Javite nam u komentarima u nastavku.
Blog post

U 2022. tržište e-trgovine vrijedilo je više od 5 trilijuna dolara, a internetska prodaja brzo se povećala.

Blog post

Adresa web stranice sastoji se od dvije komponente. Prvi je naziv domene, jedinstveni element koji povezuje vašu internetsku adresu s imenom i ciljevima vašeg brenda. Druga je ekstenzija naziva domene, koja odražava vrstu web stranice i njezinu svrhu.

Blog post

Tijekom posljednja dva desetljeća, web se utkao u tkivo naših života. Ono što je počelo kao istraživački projekt postalo je najvažnija svjetska komunikacijska platforma i osnovni alat za milijarde ljudi.

Blog post

Želite li promijeniti zadano ime pošiljatelja i adresu e-pošte za odlaznu e-poštu WordPressa? Prema zadanim postavkama, WordPress koristi 'WordPress' kao ime pošiljatelja za sve odlazne e-poruke s obavijestima vaše WordPress web stranice. U ovom članku pokazat ćemo vam kako promijeniti zadano ime pošiljatelja i adresu e-pošte u odlaznoj WordPress e-pošti.