-0.5 C
Zagreb
17. siječnja 2022.
Wordpress

Pet najboljih WordPress trendova za 2020. godinu

wordpress, izrada web stranice u wordpressu, savršena wordpress tema, wordpress trendovi, wordpress edukacija, wordpress tutorial, wordpress developer, wordpress hrvatska, wordpress kako napraviti web, wordpress plugins, wordpress tema,
WordPress je danas najpouzdaniji sustav upravljanja sadržajem za web dizajn i razvoj web stranica. Uz WordPress možete u bilo kojem trenutku relativno brzo izraditi moćnu web stranicu za vaše poslovanje. Ali svijet WordPressa se stalno mijenja. Stalno se dodaju nove značajke, funkcionalnosti, teme i dodaci koji vašu web stranicu mogu podići na višu razinu. Pa kako znati što biste trebali nadograditi na svojoj web stranici kako biste impresionirali korisnike i održali korak s konkurencijom?

Pet najboljih WordPress trendova koje treba slijediti u 2020. godini

1. Integracija chatbota

Chatboti brzo postaju idealan način da kupci budu u kontaktu s tvrtkama. Možda mislite da bi mnogi radije razgovarali s čovjekom nego s robotom, ali prema statistikama koje je objavio Invesp, “četrdeset posto potrošača ne brine pomaže li im chatbot ili pravi čovjek sve dok dobiju pomoć koja im je potrebna i zadovoljavajuća.” Također se predviđa da će “osamdeset i pet posto svih interakcija s kupcima biti obrađeno bez ljudskog agenta u narednim godinama”.
Zbog popularnosti i praktičnosti chatbotova, već postoji niz WordPress dodataka za chatbote koje možete koristiti za jednostavnu implementaciju na vašu WordPress stranicu. A ove godine očekujte da će ti WordPress chatboti postati još napredniji jer će oni moći bolje razumjeti složene razgovore i rješavati sve složenije probleme i upite.

2. Višenamjenske teme

WordPress pokreće 35,7% svih web stranica na Internetu. A s toliko mnogo tvrtki koje otkrivaju moć WordPress-a i prelaze na ovu popularnu platformu za upravljanje sadržajem, očekujte porast višenamjenskih WordPress tema. Višenamjenske WordPress teme su svestrane, pa se mogu koristiti za izradu bilo koje vrste web stranica.
Iako su na tržištu već dostupne brojne višenamjenske WordPress teme, vjerujemo da će 2020. doći do porasta popularnosti, što će rezultirati sa još više višenamjenskih tema za izbor.

3. Poboljšajte korisničko iskustvo i doživljaj

S tako mnogo web stranica na internetu, vaša web stranica mora privući pažnju korisnika i učiniti da se oni žele zadržati. Pomoću zanimljivog, animiranog korisničkog sučelja možete posjetiteljima vaše web stranice pružiti poseban doživljaj. Dodajte animirane elemente i učinite zanimljivim prijelaz po podstranicama.

4. Video pozadine

Drugi način na koji možete dodati više interakcije na vašoj WordPress web stranici je s video pozadinama, što će biti veliki trend u 2020. godini. Za razliku od pozadina sa statičkim slikama, video pozadine su u stanju doista oživjeti web mjesto. Video pozadine ne izgledaju samo cool; također potiču nagažman. Posjetitelj web stranice može se pomicati pored statične slike vašeg proizvoda, ali s video pozadinom posjetitelji će se vjerojatnije zaustaviti i pogledati pažljivije. Na taj način možete upotrijebiti svoju pozadinu videozapisa kako biste korisnicima pokazali kako vaš proizvod funkcionira ili istaknuti njegove važne aspekte na način koji ih može privući.
Pored toga, jednostavno možete dodati video pozadinu na svoju web lokaciju pomoću WordPress Gutenbergovog bloka.

5. Web stranice s kojima možete razgovarati

S uređajima koji omogućuju upravljanje glasom, kao što su Google Home i Amazon Alexa, koji se najčešće koriste posljednjih godina, ne čudi da će 2020. godine web stranice koje se aktiviraju glasom taj trend pratiti i ove godine. Umjesto da tipkate ili klikate po web stranicama da biste pronašli ono što tražite, korisnici mogu pomoću svojih glasova tražiti sve što im treba.
Sve više i više tvrtki dodaje mogućnost glasovnog pretraživanja svojim web stranicama WordPress-a kako bi poboljšali iskustvo pretraživanja korisnika. Glasovno pretraživanje ne samo da pomaže posjetiteljima vaše web stranice, već će također pomoći da se vaša web lokacija rangira za Google upite za glasovno pretraživanje.

WordPress se neprestano razvija. Ako imate web stranicu izgrađenu na WordPressu ili planirate graditi svoje web mjesto na WordPressu, važno je da budete u tijeku s najnovijim trendovima. Svakako uvrstite neke od ovih WordPress trendova u svoju web stranicu 2020. godine kako biste oduševili svoje posjetitelje i išli ukorak s konkurencijom.

Povezani članci

Učitavanje...

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg korisničkog iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s tim u redu, ali po želji ih možete blokirati. U redu Pročitaj više