Outsourcing IT usluga za rast poslovanja

IT je jedan od sektora koji se najbrže mijenja, a ponekad je teško pratiti najnovije tehnologije.


IT je jedan od sektora koji se najbrže mijenja, a ponekad je teško pratiti najnovije tehnologije. Većina proizvoda i usluga nudi se kao različita softverska rješenja ili web usluge putem interneta. Kako vlasnici tvrtki koriste ovaj tehnološki napredak za povećanje produktivnosti i povećanje prihoda, potreba za IT timom postaje stvarna potreba, a ne izbor.

Kako outsourcing IT usluge mogu pogurati vaše poslovanje naprijed?

Prije svega, to može ne samo smanjiti vaše troškove, već vam dati i više vremena za fokusiranje na vašu osnovnu djelatnost. Kada ste započeli s poslovanjem i naišli na samo nekoliko tehničkih problema, možda je bila jeftinija opcija imati jednokratnu podršku freelancera i dugoročno ne razmišljati o tome. Kako vaše poduzeće raste, konkretnije IT potrebe mogu zahtijevati dodatno i visoko obučeno osoblje.

U nastavku spominjemo najčešće razloge zbog kojih biste trebali razmotriti da vam na raspolaganju bude IT profesionalac, kako bi vaše poslovanje moglo rasti u pravom smjeru.

• Outsourcing IT usluga odnosno Outsourcing informatičke podrške unaprijediti će vaše troškove. Kada zaposlite stalni interni tehnički tim, morate platiti mnogo troškova. Na primjer, morat ćete im platiti ne samo plaću, već i za obuku i dodatna usavršavanja. Zapošljavanje novih ljudi je skupo i dugotrajno. Uz to, mala je mogućnost da ćete stalno imati problema s informatičkom opremom i sofwareom. Odabirom tvrtke za IT usluge u outsourcingu možete sniziti troškove. Novac ćete trošiti samo kad imate problema, a nećete trebati trošiti vaše vrijeme ili novac da nekoga stalno zaposlite.

• Budite mirni. Kad odaberete pravu IT tvrtku, mirnije ćete razmišljati. Ako nešto pođe po zlu, nećete morati trošiti previše vremena na brigu i stres zbog toga, jer iza leđa imate profesionalce. IT sektor brzo se razvija i ponekad će vam trebati više vremena za prilagodbu tehnologijama koje se brzo mijenjaju. Tim IT stručnjaka upravljat će informatičkim procesima za vas i neće vas ometati složenim IT odlukama. Tim ima specifična znanja iz industrije što znači da mogu pravodobno riješiti pitanja sigurnosti i poštivanja pravila. Zbog svoje stručnosti, oni će vas savjetovati mnogo bolje kako izbjeći rizik u različitim područjima. Ako tehničku stranu svog poslovanja predate stručnjacima, znači da ćete imati više vremena za fokusiranje na druge aspekte vašeg poslovanja.

• Iskoristiti ćete više resursa i imati na raspolaganju najnoviju tehnologiju. Kada dodijelite uslugu IT tvrtki, možete biti sigurni da oni znaju najbolje tehnike i posjeduju najnovije tehnologije. To znači da imate na raspolaganju i najnovije tehničke nadopune. Rad s kvalificiranim stručnjacima osigurat će da vaša tehnička strana poslovanja radi ispravno, a ostatak vašeg tima može se više usredotočiti na druge stvari. Vaš će tim imati više vremena za fokusiranje na druge važne aspekte vašeg poslovanja, a ne za ponovno pokretanje i upravljanje sustavima. Ne morate se brinuti i trošiti bogatstvo na tehnologiju za koju morate obučiti vlastito osoblje.

• Čak i s obilnim sredstvima, nije jednako imati stalno zaposlene osobe i povremeno tražiti usluge IT stručnjaka. Svakodnevno se vodeće tvrtke za IT usluge susreću s tehničkim problemima i rješavaju ga više puta, tako da je rijetka mogućnost da ih iznenadite svojim trenutnim IT problemima. Za usporedbu, manje je uobičajeno da interni zaposlenik informatike posjeduje isto kolektivno znanje nego iskustvo koje dijeli cijeli IT tim. Da li biste radije imali iskusan tim stručnjaka koji bi trebao pružiti najbrža i najbolja IT rješenja ili imati jednog stručnjaka kojem će trebati puno više vremena za rješavanje tehničkih problema za vaše poslovanje?

Outsourcing IT usluga možda ne bi riješio sve dodatne probleme s kojima se vaše poslovanje može suočiti poput korisničke podrške, istraživanja tržišne konkurencije ili drugih aspekata analize podataka, to je važna komponenta uspješnog rasta vašeg poslovanja.

Većina malih poduzeća si ne može priuštiti da se takmiče s internim uslugama tehničke podrške kojima velike tvrtke upravljaju. Outsourcing može pomoći malim tvrtkama da postanu velike, pružajući im pristup sličnoj tehnologiji i stručnosti u kojoj uživaju velike tvrtke. Osim toga, to će smanjiti troškove i pružiti vam više vremena za fokusiranje na poslovni razvoj. Možda će trebati neko vrijeme da pronađete odgovarajući tim za podršku koji odgovara vašem slučaju, ali potpuno se isplati. Ukoliko vam je potrebna tehnička podrška za E-commerc ili Online marketing, tu smo za Vas.
Blog post

Kompanije koje se bave poslovanjem između poduzeća i softvera kao usluge, globalne divove e-trgovine i regionalni maloprodajni lanci imaju jednu zajedničku stvar: ulažu u optimizaciju tražilica.

Blog post

U ovom okruženju digitalnog marketinga koji se brzo razvija, otkrio sam da je ključ uspjeha ostati informiran o promjenama koje slijede. Budući da optimizacija za tražilice (SEO) još uvijek drži titulu u podizanju online vidljivosti i pokretanju organskog prometa, uspon umjetne inteligencije (AI) postao je prekretnica u industriji.

Blog post

Tehnički SEO je dobro izvedena strategija koja uzima u obzir različite signale rangiranja na stranici i izvan nje kako bi se vaša web stranica rangirala više u SERP-ovima. Svaka SEO taktika igra veliku ulogu u poboljšanju ranga vaše stranice osiguravajući da alati za indeksiranje weba mogu lako indeksirati i rangirati vašu web stranicu.

Blog post

U 2022. tržište e-trgovine vrijedilo je više od 5 trilijuna dolara, a internetska prodaja brzo se povećala.