Kako promijeniti ime pošiljatelja e-pošte u WordPress-u

U ovom članku pokazat ćemo vam kako promijeniti zadano ime pošiljatelja i adresu e-pošte u odlaznoj WordPress e-pošti.


WordPress za početnike

Želite li promijeniti zadano ime pošiljatelja i adresu e-pošte za odlaznu e-poštu WordPressa?
Prema zadanim postavkama, WordPress koristi 'WordPress' kao ime pošiljatelja za sve odlazne e-poruke s obavijestima vaše WordPress web stranice. U ovom članku pokazat ćemo vam kako promijeniti zadano ime pošiljatelja i adresu e-pošte u odlaznoj WordPress e-pošti.

Zašto biste trebali promijeniti podatke o zadanom pošiljatelju u WordPressu?

Zadano ime pošiljatelja WordPressa je "WordPress" koji šalje e-poštu s nepostojeće adrese e-pošte (wordpress@yourdomain.com) kao poruku e-pošte pošiljatelja.

Mnogi filteri za neželjenu poštu blokiraju vaše WordPress e-poruke vjerujući da je to spam.
Obavijesti o odlaznoj e-pošti važne su i trebate koristiti vlastiti brand i vlastitu adresu e-pošte. To povećava autentičnost vašeg branda i povećava prepoznavanje među vašim korisnicima.

Sad kada znamo zašto je to važno, pogledajmo kako promijeniti zadano ime pošiljatelja i adresu e-pošte u odlaznim obavijestima e-pošte za WordPress.

Metoda 1: Promjena zadanog imena pošiljatelja i e-pošte pomoću proširenja - plugina

Prva stvar koju trebate učiniti je instalirati i aktivirati CB Change Mail Sender plugin.

Nakon aktivacije, primijetit ćete novu stavku izbornika s oznakom CB Mail Sender u WordPress admin baru. Ako kliknete na nju, odvest će vas na stranicu s postavkama ovog dodatka.

Morat ćete unijeti ime i adresu e-pošte koju želite koristiti za odlazne WordPress e-poruke.

Ne zaboravite kliknuti na gumb Spremi promjene da biste pohranili postavke.
To je sve, a sve vaše poruke e-pošte s obavijestima u programu WordPress sada će prikazivati ​​ime i adresu e-pošte koju ste unijeli u postavkama dodatka.
Savjet koristite profesionalni izgled i naziv e-pošte, npr. mi koristimo NetBIT - Internet Solutions kao naziv i službenu e-poštu netbit@netbit.hr

Metoda 2: Ručno promijenite ime i adresu e-pošte pošiljatelja

Ova metoda zahtijeva da zalijepite kod u svoje WordPress datoteke.
Morat ćete dodati sljedeći kôd u datoteku functions.php unutar teme koju koristite.

// Funkcija promjene zadane email adrese

function wpb_sender_email( $original_email_address ) {
return 'netbit@netbit.hr';
}

// Funkcija promjene zadanog naziva pošiljatelja
function wpb_sender_name( $original_email_from ) {
return 'NetBIT - Internet Solutions';
}

// Dodavanje filtera gornjih funkcija
add_filter( 'wp_mail_from', 'wpb_sender_email' );
add_filter( 'wp_mail_from_name', 'wpb_sender_name' );

Ovaj kod jednostavno zamjenjuje zadani naziv i adresu e-pošte pošiljatelja vaše WordPress web stranice sa vašim imenom i adresom e-pošte. To možete testirati dodavanjem novog korisnika, promjenom zaporke ili bilo kojim drugim postupkom koji šalje e-poštu s obavijestima WordPressa.
Blog post

Adresa web stranice sastoji se od dvije komponente. Prvi je naziv domene, jedinstveni element koji povezuje vašu internetsku adresu s imenom i ciljevima vašeg brenda. Druga je ekstenzija naziva domene, koja odražava vrstu web stranice i njezinu svrhu.

Blog post

Tijekom posljednja dva desetljeća, web se utkao u tkivo naših života. Ono što je počelo kao istraživački projekt postalo je najvažnija svjetska komunikacijska platforma i osnovni alat za milijarde ljudi.

Blog post

Želite li promijeniti zadano ime pošiljatelja i adresu e-pošte za odlaznu e-poštu WordPressa? Prema zadanim postavkama, WordPress koristi 'WordPress' kao ime pošiljatelja za sve odlazne e-poruke s obavijestima vaše WordPress web stranice. U ovom članku pokazat ćemo vam kako promijeniti zadano ime pošiljatelja i adresu e-pošte u odlaznoj WordPress e-pošti.

Blog post

Ako imate web stranicu koja sadrži članstvo u WordPressu ili internetsku trgovinu, mnogi će vaši korisnici često vidjeti stranicu za prijavu. Prilagođavanje zadane stranice za prijavu u WordPress omogućava vam pružanje boljeg korisničkog iskustva. Drugim riječima, ako vaša web stranica korisnicima omogućuje registraciju i prijavu, tada prilagođena stranica za prijavu nudi bolje korisničko iskustvo. Pomoću vlastitog logotipa i dizajna korisnici se osjećaju kao kod kuće. Dok njihovo preusmjeravanje na zadani WordPress zaslon za prijavu, koji ne sliči na vašu web stranicu, može izgledati sumnjivo vašim korisnicima.